Krůtí stehno vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji opečeme do zlatova. Přidáme sladkou papriku, na kostky nakrájené krůtí maso, kmín, pepř a tymián. Maso orestujeme, podlijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni cca hodinu a půl doměkka. Pak přidáme záklechtku (hladká mouka rozkvedlaná se studenou vodou), promícháme, podle potřeby dochutíme solí, případně masoxem a vaříme ještě asi dvacet minut. Nakonec do guláše nastrouháme 2 větší stroužky česneku a povaříme už jen krátce. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek